10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024
10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024

Zorgen voor Annelies Verlinden: “dit is een schreeuw om hulp”

Zorgen voor Annelies Verlinden: “dit is een schreeuw om hulp”

Foto: Photo News

Annelies Verlinden heeft het niet makkelijk als minister van Binnenlandse Zaken. Enkele wanhoopskreten klinken nu alsmaar luider…

In sommige wijken rond het Brusselse Noordstation moest een cameraploeg van de VRT zelfs de bescherming van een burgerwacht inroepen om te kunnen filmen. En na wanhoopskreten van buurtcomités en zelfs de NMBS werden er dan toch politieacties uitgevoerd in het Zuidstation. Hoe reageert de CD&V-minister op deze problematiek?

“Als de samenleving om hulp schreeuwt, moet je reageren”, benadrukt Annelies Verlinden in Humo. “We deden die acties vroeger ook al, en we zullen ze zeker herhalen.” Al wil de bevoegde minister één iets benadrukken…

“De politie heeft tientallen mensen opgepakt, er komt een politiepost in het Zuidstation, er komen meer patrouilles en een alcoholverbod. Maar meer politie en camera’s zijn niet het enige antwoord”, klinkt het bij de CD&V-politica in Humo. Wat moet er nog meer gebeuren?

“Als je de oorzaken niet aanpakt, blijft het dweilen met de kraan open: slechte huisvesting, armoede, verslaving, illegaliteit, mentale problemen… Daarvoor is een integraal beleid nodig, met veel gesprekken, preventie en sociale investeringen. Dat oogt minder spectaculair dan waterkanonnen, maar het is wel een duurzaam antwoord”, aldus minister Annelies Verlinden in Humo.

Nieuws247.be