17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024
17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024

“Zuhal Demir laat ons in de steek”

“Zuhal Demir laat ons in de steek”

Photonews

Gaat Zuhal Demir zwaar in de fout? De burgemeester van Bredene beschuldigt de minister zelfs van ‘schuldig verzuim’. Wat is er aan de hand?

Bredene organiseerde tijdens de zomermaanden een proefproject rond statiegeld op petflesjes en blikjes. En dan trok de kuststad een opvallende conclusie…

Resultaten tonen aan dat mensen fan zijn, klinkt het bij burgemeester van Bredene en Vlaams parlementslid Steve Vandenberghe (Vooruit). Maar dan ziet de socialistische politicus één groot probleem: Zuhal Demir. Wat doet de N-VA-politica fout?

“Al zeven jaar ijveren we voor de invoer van statiegeld, maar al zeven jaar verliezen we tijd”, zucht Vandenberghe in een reactie in Het Nieuwsblad. “We zijn boos en gefrustreerd, want ook andere gemeenten worden in de steek gelaten door de betrokken minister.” En dan klinkt er en zware beschuldiging aan het adres van Zuhal Demir…

“Wat mij betreft pleegt de minister schuldig verzuim”, klinkt het scherpe oordeel van Vandenberghe over minister Demir die bevoegd is voor de materie. “Er is nooit gepraat geweest met gewone mensen. De natuur is het slachtoffer van het getalm van de minister”, lezen we in Het Nieuwsblad.

Nieuws247.be