25 °C Antwerp, BE
maandag 15 juli 2024
25 °C Antwerp, BE
maandag 15 juli 2024

Zuhal Demir: “Niet bang mijn mond open te doen”

Zuhal Demir: “Niet bang mijn mond open te doen”

Foto: VRT

Zuhal Demir van de N-VA zal Jan Jambon niet opvolgen als Vlaams minister-president, dat herhaalde zij zaterdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Demir, goed voor meer dan 65.000 voorkeurstemmen bij de verkiezingen van vorige zondag, is blij met haar populariteit, maar een post als Vlaams minister-president, daar bedankt ze voor. Demir benadrukte in ‘De Ochtend’ dat zij voor de verkiezingen al had laten vallen dat zij die job nooit zou accepteren.

Zuhal ziet zich wel op Vlaams niveau inspanningen leveren om van Vlaanderen een mooier gewest te maken. Voor de N-VA is 13 oktober een belangrijke datum, dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De N-VA hoopt behoorlijk wat burgemeestersjerpen te kunnen veroveren, maar daarvoor is het belangrijk dat de mensen gaan stemmen. Voor de eerste keer is er bij de lokale verkiezingen geen opkomstplicht meer, bovendien zal de burgemeester ook rechtstreeks verkozen worden: de kandidaat die in de coalitie de meeste stemmen heeft, zal burgemeester worden.

En ondertussen zet Zuhal Demir zich in voor Vlaanderen en zeker voor Limburg. “Mensen weten wat ze aan mij hebben. Je kan het ermee eens of oneens zijn, maar ik heb voordeel van de duidelijkheid. Omdat ik niet bang ben mijn mond open te doen als het de foute kant uitgaat. Ruziemaker? Neen, maar ik spreek wel als het nodig is en dat blijf ik doen”, schrijft zij op X.

Nieuws247.be