17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024
17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024

Zuhal Demir: “politiek is voor gekken”

Zuhal Demir: “politiek is voor gekken”

Photonews

Hoe reageerde de ouders van Zuhal Demir toen ze rechten ging studeren en later in de politiek stapte? De N-VA-politica doet in Dag Allemaal enkele opvallende onthullingen…

“Mijn ouders hebben me nooit tegengehouden. Ze waren heel trots dat ik advocaat werd, maar schrokken wel toen ik in de politiek stapte”, geeft Zuhal Demir toe in het gesprek met Dag Allemaal. De minister verbaasde ook zichzelf…

“’Politiek is voor gekken’, zei ik ooit tegen Jan Jambon, die de nonkel was van mijn toenmalige man.” Maar hoe belandde Zuhal Demir dan alsnog in de politiek?

“Bart De Wever heeft me kunnen overtuigen om toch de overstap te maken. Ik heb zelfs een ministerpost aanvaard die ik eerst totaal niet zag zitten”, geeft Zuhal Demir toe in Dag Allemaal. Hoe pakte de politica dat aan?

“Ik kende als jurist niks van milieuproblematiek, energie was me vreemd en al die vergunningen waren zo technisch. Mijn omgeving heeft op me ingepraat, ik heb de juiste medewerkers gezocht en geblokt alsof mijn leven ervan afhing”, verduidelijkt Zuhal Demir in Dag Allemaal hoe ze alsnog de uitdaging aanging.

Nieuws247.be