8 °C Antwerp, BE
woensdag 24 april 2024
8 °C Antwerp, BE
woensdag 24 april 2024

Zware klap voor Alexander De Croo: “onwerkbaar”

Zware klap voor Alexander De Croo: “onwerkbaar”

Foto: DPG Media

Alexander De Croo zou zichzelf graag opvolgen als premier, maar nu krijgt De Croo slecht nieuws onder ogen. Een wake-up-call voor de premier?

Volgens de grote politieke peiling van Knack zijn de cijfers voor de federale regering ontnuchterend. “Als we vandaag naar de stembus zouden gaan, behaalden de partijen van de regering-De Croo 48 procent van de stemmen, tegen 54 procent vijf jaar geleden”, lezen we in Knack. Al is er één lichtpuntje…

Als je die cijfers omzet naar zetels dan zouden de Vivaldi-partij Open VLD en MR, Vooruit en PS, Groen en Ecolo en CD&V toch nog 75 van de 150 Kamerzetels halen. In theorie zou Vivaldi II dus mogelijk zijn, maar in de praktijk is dat onwerkbaar, benadrukt Knack. De keuze van de kiezers is ook duidelijk over de toekomst van Vivaldi…

“De kiezers zullen het ook niet erg vinden als Vivaldi II er niet van komt, zo blijkt uit de Knack -peiling. Want op de vraag of de huidige federale regering het best met dezelfde partijen wordt voortgezet als de verkiezingsuitslag dat toelaat, antwoordt maar 28 procent dat dat een goed idee is”, lezen we in Knack. 

Ook als Vivaldi II mathematisch mogelijk zou zijn, wil meer dan de helft van de kiezers een andere coalitie. En dat is toch echt wel een smet op het blazoen van premier Alexander De Croo.

Nieuws247.be