18 °C Antwerp, BE
donderdag 2 mei 2024

Antwerp klopt Beerschot in derby

Het was ondertussen 16 jaar geleden dat Antwerp en Beerschot in eerste klasse nog eens tegen elkaar konden  spelen. De spanning liep dan ook snel op  in deze wedstrijd die noodgedwongen zonder publiek werd gespeeld.
Al na een kwartier stond het 2-0 voor Antwerp na doelpunten van Lior Refaelov en Simen Juklerod. Maar Beerschot liet zich niet doen, Musashi Suzuki maakte er in de 25ste minuut 2-1 van. Na de rust duurde het bijna een half uur eer Suzuki zijn tweede doelpunt maakte. De vreugde bij Beerschot was van korte duur, want amper één minuut later kwam Antwerp terug op voorsprong dankzij een treffer van Dieumerci Mbokani.
En daarmee won Antwerp de derby van Beerschot. Antwerp is nu leider in de Jupiler Pro League.