10 °C Antwerp, BE
zondag 5 mei 2024

OH Leuven klopt Club Brugge

Club Brugge en resultaat neerzetten na een Europese verplaatsing, het is geen goede combinatie en dat is zaterdagavond opnieuw gebleken. Brugge ging met 2-1 de boot in op het veld van OH Leuven dat al na 21 minuten op voorsprong kwam dankzij een penalty van Thomas Henry. Club maakte er net voor de rust 1-1 van via een penalty genomen door Noa Lang.
Rafael Romo, de keeper van OHL, kon heel wat ballen uit het doel halen, Brugge deel al het mogelijke maar had naast een fantastische keeper ook het geluk niet mee. In de tweede helft slaagde Xavier Mercier erin om OHL opnieuw op voorsprong te brengen. Ruim een half uur lang ging Club Brugge zonder succes op zoek naar de gelijkmaker en een extra doelpunt om die drie punten te redden. Tevergeefs en daarmee verliest leider Club Brugge ook de voorsprong in de Jupiler Pro League, later vandaag is Club mogelijk leider af.