18 °C Antwerp, BE
maandag 25 september 2023
18 °C Antwerp, BE
maandag 25 september 2023

Bart De Wever hoopt dat dit vandaag gaat gebeuren

Bart De Wever was deze ochtend te horen op Joe. “Het ziet er niet echt naar uit dat we vandaag een premier gaan hebben. Ik herinner me de profetische woorden die ik heb gesproken over sommige mensen die misschien toch niet zo betrouwbaar zijn”, vertelde hij bij Sven Ornelis en Anke Buckinx in de ochtend. En daarmee bedoelde Bart De Wever uiteraard Georges-Louis Bouchez die de lopende onderhandelingen over een nieuwe regering aan het saboteren zou zijn.

“Ik heb destijds al gezegd dat ik de indruk had dat die er blijkbaar niet was om het te laten lukken, maar wel om zijn zeven ministers in het zadel te houden en dat zal mogelijk vandaag nog bevestigd worden.”

De kans bestaat dat er vandaag dus nog geen naam van een premier valt, terwijl er tegen 1 oktober een regering ‘moet’ zijn. Laat Bouchez de huidige coalitievorming in de steek en gaat hij terug het gesprek aan met de N-VA? “Ik mag het eigenlijk hopen, want in een grote crisis laat je niet de sterkste paarden op stal en de grootste partij in de oppositie. Dat lijkt mij heel erg raar, dus ik hoop dat men tot bezinning komt. Ik hoop dat écht waar. Ik heb gisteren al naar iedereen berichtjes gestuurd als: Jongens, zouden we niet snel een sterke regering maken in plaats van wat er nu aan het gebeuren is. “

Nieuws247.be