13 °C Antwerp, BE
maandag 28 augustus 2023
13 °C Antwerp, BE
maandag 28 augustus 2023

“Bart De Wever leidt een oorlogsmachine”

“Bart De Wever leidt een oorlogsmachine”

Foto: Fonny Gijsels

Bart De Wever heeft telkens snel een antwoord klaar op nieuwe fenomenen zoals ‘woke’. Plant hij daarmee een aanval op de federale regering?

De Vivaldi-coalitie moest aantonen dat België wél nog werkt, maar zelfs enkele deelnemende partijen aan de regering van premier Alexander De Croo lijken daar nu aan te twijfelen.

“Ze vallen niet alleen elkaar aan, ook de premier”, analyseert Het Laatste Nieuws. Vooral CD&V en Open Vld zitten met hun visie vast in een door PS verlamde regering, schrijft de krant. En dat speelt in de kaart van de N-VA…

“Het is koren op de molen voor N-VA, die zich federaal ontpopt als een oorlogsmachine en als remedie een verregaande regionalisering van het land aanbiedt”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. Eén iets lijkt nu al duidelijk…

Ook voor de volgende verkiezingen dient zich een boksmatch met de PS aan. “De vraag is of ze die zoveelste match verkocht krijgt”, vraagt Het Laatste Nieuws zich luidop af. “Heeft ze die ultieme afspraak met de geschiedenis niet gemist toen ze nog 30% haalde? De gids is intussen ervaren, het pad erg moeilijk”, klinkt het in Het Laatste Nieuws over de slaagkansen van Bart De Wever.

Nieuws247.be