15 °C Antwerp, BE
zaterdag 18 mei 2024

Eupen klopt AA Gent met 2-1

Het zit AA Gent niet mee, tijdens de openingsmatch van de vijfde speeldag in de Pro League slaagden de buffalo’s er niet in om een punt mee naar huis te nemen.

We zagen een zwakke wedstrijd van AA Gent en dat ondanks een behoorlijke start van de wedstrijd. AA Gent kon de drie punten dan ook gebruiken: 3 punten uit 4 wedstrijden, van een zwakke competitiestart gesproken.
Ondanks de inzet kwam AA Gent niet tot scoren, de afwerking liet op zich wachten. Dan had Eupen meer geluk. Het kwam na ruim een half uur op voorsprong dankzij een doelpunt van Smail Prevljak. Jens Cools slaagde er kort na de rust in om zelfs de 2-0 op het scorebord te krijgen.

Gent had echter geen zin in een totale afslachting en slaagde erin om in de 63ste minuut via een doelpunt van Sven Kums de 2-1 te scoren. Er was weer wat hoop om nog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar een rode kaart voor Michael Ngadeu-Ngadjui omdat hij Spanjaard Amat tegen het gras duwt, doet Gent de das om. Gent kan niet meer scoren, maar ook Eupen haalt amper voordeel uit hun groter team.

En daarmee eindigde Eupen-AA Gent met 2-1, de eerste overwinning voor Eupen sinds de start van de competitie.