7 °C Antwerp, BE
woensdag 24 april 2024
7 °C Antwerp, BE
woensdag 24 april 2024

“Hilde Crevits mag niet meer op TikTok”

Photonews

De Vlaamse overheid blokkeert de toegang tot TikTok op de computers en smartphones van hun personeel. Zowel ambtenaren als ministers als Hilde Crevits en Zuhal Demir zullen niet meer op TikTok kunnen. Wat is er aan de hand?

Nadat eerder al de Europese Commissie en de Amerikaanse regering stappen ondernamen en de sociale media-app verboden aan hun personeel, verbiedt nu ook de Vlaamse overheid TikTok. De bezorgdheid over TikTok is groot.

“Er is echt wel een veiligheidsrisico”, klinkt het bij Digitaal Vlaanderen, het digitaliseringsagentschap van de Vlaamse overheid. “Het grootste probleem met TikTok is dat elk Chinees bedrijf verplicht is om mee te werken met de Chinese inlichtingendienst”, benadrukt inlichtingenexpert Kenneth Lasoen in Het Laatste Nieuws. Moeten ook gewone gebruikers zich zorgen maken?

De Chinese overheid brengt alle data van de app (locatie, zoekgeschiedenis, IP-adres, toegang tot camera en microfoon,…) samen waardoor ze een volledig psychologisch en gedragsprofiel kunnen samenstellen, lezen we in Het Laatste Nieuws. Wat betekent dit voor de gewone gebruikers van TikTok?

“Voor de gewone bevolking is dat niet echt gevaarlijk, al moet je vooral zelf oordelen of je het oké vindt dat een app je privacy zo schendt”, aldus Kenneth Lasoen in Het Laatste Nieuws.

Nieuws247.be