11 °C Antwerp, BE
zondag 19 maart 2023
11 °C Antwerp, BE
zondag 19 maart 2023

Kolonel Mops uit The Masked Singer door dochter betrapt

Hij kon zich eruit praten.

Foto: VTM

Mystery speurder Astrid Coppens was er 100% zeker van: Kolonel Mops is Ben Weyts! Groot was haar verbazing en die van collega’s Kevin Janssens, Tine Embrechts en Bart Cannaerts toen ondernemer Marc Coucke het masker vrijdagavond afzette. Hij moet helaas als eerste van de tweede groep Masked Singers de show verlaten. Marc verklapte Jens Dendoncker hoe hij zijn deelname al die tijd verborgen hield voor de buitenwereld. “Ik was zogezegd met een hele grote overname bezig, met de codenaam Dossier Sint-Pieter. Dat stond zo in mijn agenda en in elk bericht dat men mij stuurde. Niemand binnen het bedrijf wist er iets van af. Morgen moet ik dus zeggen dat de onderhandelingen stopgezet zijn.”

Wie dan wel op de hoogte was van zijn deelname? “Eerst alleen mijn jongste dochter, maar na twee weken heb ik ook mijn vrouw moeten inlichten… en mijn hondje Couckie. Die gaat voor de rest van zijn leven aan mij denken als hij Sweet Caroline hoort.” In Behind The Mask op VTM GO verklapt Marc waar hij al die tijd in het grootste geheim oefende: thuis in zijn fitnesskamer. “De enige plaats waar niemand mij hoort. Dat betekent dat ik hier kom in mijn fitnesspakske, een beetje Sweet Caroline zit te zingen en elke keer bezweet naar buiten moet gaan. Dus moest ik telkens nog een paar kilometer op de loopband staan.” Oefenen op het zuurstofgebrek in het masker deed Marc met een nylonkous over het hoofd. “Dan hoop je dat er niemand de fitnesszaal binnenkomt. Ze zouden denken: ‘Welke bank ga je morgen overvallen?’”

Eén keer werd het héél close, vertelt hij in Behind The Mask. “We waren aan zee, ik was alleen thuis, nam een douche en probeerde die laatste noot nog wat te oefenen. Toen ik uit mijn douche kwam, bleek mijn oudste dochter ondertussen thuis te zijn. Die lag op de grond van het lachen. Zij had een stukje opgenomen en zou dat durven doorsturen in vriendinnengroepjes. Ik had een fractie van een seconde om te zeggen: stuur het niet door want ik wil volgend jaar meedoen aan The Voice Senior. Ze heeft dat geloofd.”

Over zijn deelname heeft Marc niet lang moeten nadenken. “Ik zing heel graag, mijn hele leven al. Ik ben degene die op het podium springt, de micro neemt en liedjes meezingt. Ik heb ook altijd heel graag naar het programma gekeken. De vorige jaren was mijn naam soms gevallen. Dus leek het mij wel wat om mee te doen.” Helaas stopt het avontuur al. “Ik denk dat het een logische uitslag is”, aldus Marc. “Ik ben heel fier om in de top 7 van deze groep te kunnen eindigen (lacht). Ik ben veel met heel serieuze zaken bezig, dit was een mooie uitlaatklep.”

Nieuws247.be