26 °C Antwerpen, BE
woensdag 23 maart 2022
26 °C Antwerpen, BE
woensdag 23 maart 2022

Nigeriaanse artieste Uniekgrace prijkt in de top 50 van de charts in de USA

Het geweldige Afrobeat-nummer ‘So Good’ van Uniekgrace (Mechelen) staat in één van de meest begeerde charts ter wereld. De single stond zelfs even te prijken op #50 en schoot daarmee zo’n 170 plaatsen de hoogte in en dat in slechts enkele weken tijd.

Voor de in Mechelen gevestigde artieste Uniekgrace kan 2022 niet meer stuk. Het Afrobeat dansnummer ‘So Good’ werd geschreven om het leven en God te vieren. “De afgelopen jaren werd ons geloof echt op de proef gesteld. Geloof wordt door iedereen anders ervaren. Wanneer iemand ervoor kiest een ware gelovige te worden en dus besluit om God te aanvaarden in zijn of haar leven, is het makkelijker om te beseffen welke impact Hij op ons leven heeft en hoe goed Hij voor ons is. Zelfs tijdens de donkere periode van de afgelopen jaren. Corona heeft een heel grote impact gehad op mijn leven. Ik heb het virus 3 keer overwonnen. In het dagelijks leven ben ik verpleegster en was ik actief op de covid-afdeling. Het risico dat je het virus opliep, was dus sowieso steeds groot. Ik heb vele patiënten behandeld en hen geholpen door hen hoop te geven”, zegt Uniekgrace.

Amerikaanse radiozenders voelen nu al de warmte van de melodieuze ‘So Good’-deuntjes. Zo’n 90 radiozenders uit de grootste Amerikaanse steden spelen het nummer. “De single staat op de playlist van radio’s uit Texas, Detroit, Florida, Atlanta, Alabama, Ohio, New York, Californië en ga zo maar door. Dat was werkelijk fantastisch nieuws en ik kon een gat in de lucht springen van geluk. Daarnaast wordt de single ook gedraaid in landen zoals Zuid-Afrika, Oeganda, Nigeria en Barbados. Hopelijk kunnen we Europa als derde continent aan dat lijstje vervoegen!”, sluit een fiere Uniekgrace af.

Uniekgrace is echtgenote, moeder van vier prachtige kinderen en in het dagelijks leven verpleegster. Haar kernwaarden zijn familie, cultuur en geloof. Als ‘third culture kid’ bracht zij haar jeugdjaren door in Italië, Zwitserland, de VS, Nigeria en België, waar zij in aanraking kwam met heel wat verschillende culturen.
Deze achtergronden stelden haar in staat om te profiteren van een groot palet aan invloeden, terwijl ze haar eigen geluid definieerde. Uniekgrace werd een paar jaar geleden door Top Naija Music bekroond als de artieste die je moet zien in de Nigeriaanse muziekscene. Sindsdien heeft ze ook erkenning gekregen van andere prijsplatforms in Nigeria, België, de Tru-Life awards in het Verenigd Koninkrijk en de African Gospel Music Media Awards om er maar een paar te noemen.

Nieuws247.be