12 °C Antwerp, BE
vrijdag 17 mei 2024
12 °C Antwerp, BE
vrijdag 17 mei 2024

Sergio Herman: “Er is hier zoveel discipline”

Populaire chef-kok opent restaurant in Japan

Foto: DPG Media

Wanneer de krant De Morgen de populaire chef-kok Sergio Herman onlangs wou interviewen, moest die zich noodgedwongen tevreden stellen met een gesprek via videoverbinding. Sergio verblijft momenteel immers nog in Tokio, Japan waar hij pas geleden z’n nieuwe restaurant Le Pristine Tokyo opende, de evenknie van het gelijknamige Antwerpse restaurant.

Waar de reporter van de krant wel nieuwsgierig naar is, is of de arbeidsethos in Japan anders is dan hier bij ons in Vlaanderen, of mensen er harder willen werken dan bij ons. “Goh. Volgens mij wás dat zo”, reageert Sergio na een korte stilte. “Hier zijn er ook mensen die echt om 16u45 stoppen. Maar die zijn er dan wel stipt om tien voor zeven ’s ochtends. Hier komt niemand te laat. Dat is al een heel groot verschil”, zegt de chef.

“Er is hier wel zóveel discipline”, vervolgt hij. “Ik ben bijvoorbeeld elke dag om zeven uur in het restaurant, en dan begint je dag om zes uur. Tot een uur of tien ’s avonds. Alles is strikt getimed. Daar leer je zelf weer van. Ik ga hier als mens ook van groeien”, weet Sergio nu al zeker.

Nieuws247.be