21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024
21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024

Speelt Filip Dewinter rijbewijs kwijt?

Foto: PhotoNews

Politicus Filip Dewinter riskeert zijn rijbewijs voor een tijdje kwijt te spelen. Eerder deze maand reed Dewinter door het rode licht in Gent en hij werd geflitst. Normaal gezien krijg je bij een overtreding een boete, maar een rood licht negeren brengt een bestuurder de dag van vandaag voor de rechtbank.

En toch kan Dewinter aan deze gang van zaken ontsnappen: hij is namelijk parlementair onschendbaar. Het parket heeft echter gevraagd om die parlementaire onschendbaarheid op te hebben. Het parlement zelf zal daarover beslissen. De kans lijkt ons groot dat dit ook effectief zal gebeuren, de meerderheid zal er mogelijk genoegen in hebben om Dewinter veroordeeld te zien worden.

Dewinter zelf lijkt not amused met het schrijven dat hij kreeg.
“Het Gentse parket vraagt de opheffing van mijn parlementaire onschendbaarheid omdat… ik aan 27 km/per uur door rood licht ben gereden, zonder ongeval, zonder intoxicatie, zonder strafblad… niks! Na 42 jaar rijbewijs, sorry maar kan gebeuren”, schrijft Dewinter op het vroegere Twitter.

Volgens de politicus had één en ander ook makkelijker afgehandeld kunnen worden. “Een hele procedure terwijl boete ook had gekund en veel kosten zou besparen”, klinkt het verder.

Op veel begrip moet Dewinter echter niet rekenen. Het feit dat hij eerst 5 seconden oranje licht en nog eens 4,2 seconden rood licht heeft genegeerd doet sommigen vermoeden dat hij mogelijk met opzet door het rode licht reed. De rechter zal hier mogelijk in de toekomst over oordelen.

Nieuws247.be