21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024
21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024

Theo Francken lacht federale regering vierkant uit

Theo Francken lacht federale regering vierkant uit

Foto: VRT

Gewezen staatssecretaris voor migratie Theo Francken lacht op Twitter met een recente beslissing van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen, kortweg CGVS. In tijden dat één en ander meer en meer digitaal verloopt, draait het CGVS de klok terug.

“Vanaf 1 maart 2023 wijzigt het CGVS de procedure voor het overmaken van stavingstukken ter ondersteuning van een verzoek om internationale bescherming. Aan de verzoeker zal voortaan gevraagd worden om van alle relevante documenten en bewijsstukken ter ondersteuning van zijn verzoek een papieren afdruk te maken”, staat op de website van het CGVS te lezen.

“Het CGVS is omwille van praktische en technische redenen niet altijd in staat om stukken te beoordelen die via elektronische post of op via een digitale informatiedrager worden overgemaakt. Zo worden stukken overgemaakt per e-mail soms tegengehouden door de Firewall en is er geen garantie dat deze het CGVS effectief bereiken. Ook is de toegang tot bepaalde websites niet altijd mogelijk en het openen van bepaalde internetlinks vormen een probleem qua informatiebeveiliging. Ook kunnen usb-sticks, cd-rom’s en andere informatiedragers veiligheidsproblemen veroorzaken”, lezen we verder.

Deze beslissing stuit op onbegrip bij Theo Francken. “Kijk, de digitalisering van de federale overheid werkt! Alles terug op papier!”, tweette Theo Francken.

Nieuws247.be