17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024
17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024

Tom Van Grieken: “niemand weet wie mijn vrouw is”

Tom Van Grieken: “niemand weet wie mijn vrouw is”

Foto: PhotoNews

Tom Van Grieken is als partijvoorzitter van Vlaams Belang niet alleen één van de meest populaire politici van Vlaanderen, maar natuurlijk ook één van de meest controversiële. Hoe reageerde zijn vrouw toen ze hoorde dat hij bij de extreemrechtse partij zat?

“Ze had het zelf natuurlijk redelijk snel door. Er bestaat zoiets als Google”, vertelt Tom Van Grieken in Het Laatste Nieuws dat zijn vrouw hem dan wel niet kende toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten, maar dat ze al snel doorhad wie hij was. Hoe reageerde ze?

“Ze heeft er eigenlijk nooit een groot issue van gemaakt. We zijn er ook heel duidelijk in dat het mijn engagement is en niet dat van haar”, benadrukt Tom Van Grieken in Het Laatste Nieuws. Al wordt ze natuurlijk wel meegesleurd in dat politieke verhaal. Al wil de voorzitter van Vlaams Belang daar toch één iets over kwijt…

“Niemand weet echt wie mijn vrouw is”, benadrukt Tom Van Grieken in Het Laatste Nieuws. “Ja, er is één foto van ons huwelijk van een lokale journalist die getipt was door een ambtenaar.” Maar wie is de vrouw van Tom Van Grieken dan? De politicus licht een klein tipje van de sluier op…

“Ik vind het ook heel leuk dat ze Nederlandse is, maar dat je het niet aan haar hoort. Ze heeft een typisch Vlaams accent van het noorden van Antwerpen. De regel bij ons is heel eenvoudig. Ze mag altijd met mij mee, maar ze moet nooit”, onthult Tom Van Grieken hoe hij zijn echtgenote vrijlaat als het aankomt om hem politiek te steunen of niet.

Nieuws247.be