26 °C Antwerpen, BE
zondag 19 juni 2022
26 °C Antwerpen, BE
zondag 19 juni 2022

Will Tura vol twijfels: “Ik weet niet of ik nog ga optreden”

Foto: Carlo Verfaille

Het waren enkele moeilijke maanden voor zanger Will Tura. Will stond jarenlang met André Heyvaert, alias Johnny Sax op het podium. Ze kenden elkaar 66 jaar waarvan ze er 59 professioneel samenwerkten. Maar nu is André er niet meer en heeft Will afscheid moeten nemen van zijn beste vriend.

De dood van André had een grote impact op Will zelf, want hij stelde meteen zijn eigen carrière in vraag. “Al is het te zien hoe je het bekijkt… ik heb nog geen echte beslissing genomen over de toekomst. Hij is pas begraven, het is nog wat moeilijk voor mij. Ik moet het nog verwerken”, klinkt het in Dag Allemaal.

Johnny werd 85, wat een mooie leeftijd is. Al komt zo’n overlijden altijd veel te vroeg. “Hij was ook iemand die zijn vak met zoveel passie deed. En z’n gezondheid was nog best prima, maar hij is plots gestorven.”

Ondanks de moeilijke tijd gaat met Will alles prima. Zijn laatste optreden dateert ondertussen al van november 2021 in Oostende. Een tournee die hij deed naar aanleiding van zijn 80ste verjaardag.

“Ik was heel blij met die shows, maar toch staat er voorlopig niks op m’n planning. Maar of ik er vrede mee zou kunnen nemen met het feit dat m’n show in Oostende m’n allerlaatste zou geweest zijn, weet ik niet. Das erg moeilijk om daar op te antwoorden.”

Nieuws247.be