26 °C Antwerpen, BE
dinsdag 9 augustus 2022
26 °C Antwerpen, BE
dinsdag 9 augustus 2022

Geena Lisa: “Ik probeer altijd het goede te zien”

Geena Lisa: “Ik probeer altijd het goede te zien”

Foto: TV Plus

De voorbije jaren was presentatrice Geena Lisa niet meer te zien op televisie. Ze koos er bewust voor om achter de schermen te gaan werken en geeft nu opleidingen in bedrijven. Ze schreef ook een boek ‘Positieve intelligentie’ en leert de mensen daar hoe ze positief in het leven kunnen staan.

Net zoals iedereen heeft Geena ook haar tegenslagen te verwerken. Maar daar probeert ze goed mee om te gaan.

“Piekeren zit niet in mijn aard. Als ik een probleem zie, zoek ik meteen een oplossing in plaats van een schuldige die ik met de vinger kan wijzen. Of ik aanvaard dat dingen zijn gebeurd en ga verder zonder er te lang bij stil te staan. Ik zal ook altijd eerder het goeie in mensen proberen zien”, lacht Geena in Dag Allemaal.

Geena krijgt vaak te horen van vrienden dat ze soms wat naïef is. En ze kan zich daar wel in vinden. Ze geeft een voorbeeldje, waarbij vrienden van haar wel eens durven te lachen.

“Neem nu bumperkleven in het verkeer: de meeste mensen laten zich daar niet door intimideren. ‘Ambetanterik, ik mag hier ook rijden’. Ik daarentegen heb de neiging om dan maar plaats te maken. ‘Die mens z’n vrouw is misschien aan het bevallen’, denk ik dan.”

Nieuws247.be